Producenci
Promocje
Siatka wędliniarska 150/36 do wędzenia szynek 50 m.b. PROMO
Siatka wędliniarska 150/36 do wędzenia szynek 50 m.b. PROMO

39,50 zł

Cena regularna: 45,00 zł

Najniższa cena: 45,00 zł
szt.
Siatka/worek do gotowania kaszy, mięs, skórek, warzyw 24x31 biała
Siatka/worek do gotowania kaszy, mięs, skórek, warzyw 24x31 biała

15,00 zł

Cena regularna: 19,50 zł

Najniższa cena: 17,50 zł
szt.
Siatka/worek do gotowania kaszy, mięs, skórek, warzyw 37x50 biała
Siatka/worek do gotowania kaszy, mięs, skórek, warzyw 37x50 biała

29,00 zł

Cena regularna: 31,00 zł

Najniższa cena: 29,00 zł
szt.
Siatka/worek do gotowania kaszy, mięs, skórek, warzyw 47x60 biała
Siatka/worek do gotowania kaszy, mięs, skórek, warzyw 47x60 biała

33,00 zł

Cena regularna: 35,00 zł

Najniższa cena: 33,00 zł
szt.
Siatka wędliniarska SUPER PLUS 180/48 czerwono-biała 10 m.b.
Siatka wędliniarska SUPER PLUS 180/48 czerwono-biała 10 m.b.

20,70 zł

Cena regularna: 23,00 zł

Najniższa cena: 23,00 zł
szt.
Siatka wędliniarska SUPER PLUS 180/48 czerwono-biała  5 m.b.
Siatka wędliniarska SUPER PLUS 180/48 czerwono-biała 5 m.b.

12,15 zł

Cena regularna: 13,50 zł

Najniższa cena: 13,50 zł
szt.
Siatka do gotowania, wędzenia uniwersalna 3 szt.
Siatka do gotowania, wędzenia uniwersalna 3 szt.

6,60 zł

Cena regularna: 9,60 zł

Najniższa cena: 9,60 zł
szt.

Peklosól, sól peklowa 1 kg

Wysyłka w: 3 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 4,70 zł 4.70
ilość szt.

towar niedostępny

Opis

 
PEKLOSÓL - AZOTYNOWA SÓL PEKLUJĄCA 1 kg

Przeznaczenie:
Peklosól służy do przygotowania solanki zalewowej, do nastrzykiwania mięsa lub nacierania mięsa, wędlin na sucho.

Peklosól nadaje się do peklowania różnego rodzaju mięsa, jednak najczęściej stosuje się ją do peklowania mięsa wieprzowego. Proces peklowania wpływa na mięso wieprzowe uszlachetniająco, nadając mu piękną różową barwę, intensywny smak i aromat. Dzięki peklowaniu mięso staje się również bardziej soczyste i trwałe.

Dozowanie:

-peklowanie na sucho: 2 - 2,3 kg na 100 kg mięsa

-peklowanie na mokro: 0,85 - 1,1 kg na 10 litrów wody

- do szynek - 0,7 -1,1 kg na 10 litrów wody

- do farszu przy wyrobie kiełbasy 15 - 18 g na 1 kg masy mięsa w zależności od upodobań.

Składniki: Składniki: Chlorek Sodu NaCL 99,0%, Azotyn Sodu ( zawartość azotynu sodu NaNO2 - 0,5-0,6 %), substancja przeciwzbrylająca E536 < 10 mg/kg Wilgotność <1,5 %

UWAGA: PEKLOSÓL NIE NADAJE SIĘ DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA!!!

Data przydatności do spożycia: podana jest na etykiecie umieszczonej na opakowaniu

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu i temperaturze poniżej 25°C, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Kraj pochodzenia: Polska

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są: gorczyca, seler, soja.

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl