Producenci
Promocje
Siatka/worek do gotowania kaszy, mięs, skórek, warzyw 24x31 biała
Siatka/worek do gotowania kaszy, mięs, skórek, warzyw 24x31 biała

15,00 zł

Cena regularna: 19,50 zł

Najniższa cena: 17,50 zł
szt.
Siatka/worek do gotowania kaszy, mięs, skórek, warzyw 37x50 biała
Siatka/worek do gotowania kaszy, mięs, skórek, warzyw 37x50 biała

29,00 zł

Cena regularna: 31,00 zł

Najniższa cena: 29,00 zł
szt.
Siatka/worek do gotowania kaszy, mięs, skórek, warzyw 47x60 biała
Siatka/worek do gotowania kaszy, mięs, skórek, warzyw 47x60 biała

33,00 zł

Cena regularna: 35,00 zł

Najniższa cena: 33,00 zł
szt.
Siatka wędliniarska SUPER PLUS 180/48 czerwono-biała 10 m.b.
Siatka wędliniarska SUPER PLUS 180/48 czerwono-biała 10 m.b.

20,70 zł

Cena regularna: 23,00 zł

Najniższa cena: 23,00 zł
szt.
Siatka wędliniarska SUPER PLUS 180/48 czerwono-biała  5 m.b.
Siatka wędliniarska SUPER PLUS 180/48 czerwono-biała 5 m.b.

12,15 zł

Cena regularna: 13,50 zł

Najniższa cena: 13,50 zł
szt.
Siatka do gotowania, wędzenia uniwersalna 3 szt.
Siatka do gotowania, wędzenia uniwersalna 3 szt.

6,60 zł

Cena regularna: 9,60 zł

Najniższa cena: 9,60 zł
szt.
Siatka wędliniarska CLASSIC 150/36 do wędzenia szynek 50 m.b. PROMO
Siatka wędliniarska CLASSIC 150/36 do wędzenia szynek 50 m.b. PROMO

39,50 zł

Cena regularna: 45,00 zł

Najniższa cena: 39,50 zł
szt.

Solanka nastrzykowo-zalewowa do szynek parzonych

Solanka nastrzykowo-zalewowa to roztwór soli, przypraw oraz ewentualnych dodatków smakowych, który jest używany do peklowania i aromatyzowania szynek parzonych. Jest to kluczowy składnik w procesie produkcji wędlin, szczególnie w przypadku przygotowywania szynek parzonych, które charakteryzują się delikatnym smakiem i konsystencją.

Główne składniki solanki nastrzykowo-zalewowej obejmują sól, cukier, przyprawy oraz wodę. Dodatki smakowe, takie jak czosnek, ziarna pieprzu czy liście laurowe, mogą być również używane w zależności od preferencji receptury.

Proces przygotowania solanki nastrzykowo-zalewowej obejmuje dokładne wymieszanie składników w odpowiednich proporcjach, a następnie nasączenie nimi mięsa, czyli nastrzyknięcie roztworu solanki w mięsie za pomocą nastrzykiwarki. Po nastrzyknięciu, mięso może być także umieszczane w roztworze solanki na określony czas, aby dokładnie je nasączyć.

Solanka nastrzykowo-zalewowa ma za zadanie nadanie mięsu odpowiedniej wilgotności, smaku oraz zapobieganie jego wysychaniu podczas procesu obróbki termicznej, w tym parzenia. Dzięki solance mięso staje się bardziej soczyste, aromatyczne i trwałe, co przekłada się na jego ostateczny smak i jakość.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl