Praktyczna aluminiowa praska do robienia domowych hamburgerów ułatwia formowanie kotletów o odpowiedniej grubości i wielkości. Dzięki niej można uzyskać burger o równomiernym kształcie i grubości, co gwarantuje jednolite usmażenie.
Można jej używać do przygotowania burgerów z różnych rodzajów mięsa lub kombinacji mięsa z innymi składnikami. Doskonale nadaje się również do formowania kotletów z mieszanką mięsa i warzyw.
Zalety produktu:
- Nieprzywierająca powierzchnia z charakterystycznymi nacięciami.
- Nadaje się do wszystkich rodzajów mięsa mielonego oraz kombinacji mięs z innymi składnikami.
- Niezbędna w każdej kuchni do tworzenia idealnych porcji mięsnych.
Sposób użycia:
Użytkowanie prasy do kotletów jest niezwykle proste i intuicyjne. Po zmieleniu mięsa i przyprawieniu go wg własnych upodobań, należy umieścić porcję mięsa w formie i przycisnąć stemplem. Aby ułatwić wyjęcie kotleta z formy, można ją wcześniej posmarować odrobiną wody lub oleju.
Gotowy kotlet można smażyć na patelni lub grillu. Dzięki powierzchni nieprzywierającej oraz specjalnym żłobieniom kotlet wychodzi pyszny i chrupiący.